Blog

Aftellen

30-01-2012 16:10

Hallo lieve mensen,

Ik heb vanmorgen de oncoloog aan de telefoon gehad de bloeduitslagen waren goed dus woensdag gaat vast en zeker door. Don moet om 9.15 uur in het ziekenhuis zijn, het vervoer gaat net als anders nog steeds met de ambulance. Woensdag krijgt hij 2 chemo's dit zijn 2 verschillende, donderdag en vrijdag krijgt hij er 1, hij blijft tot vrijdag in het ziekenhuis.  Don is er helemaal klaar voor en gaat ervan uit dat hij dan ook kwaliteit terug gaat krijgen en dat het bed ingeruild gaat worden voor een stoel. Daarna hopen we dat hij weer naar buiten kan en dat hij met de carnaval weer één of twee pilsjes kan drinken.

Groetjes Marjoleen

Chemo!

16-01-2012 18:54

Hallo lieve mensen,

Vandaag hebben pap en mam een gesprek gehad met de oncoloog en de uroloog. Hier is hun verteld dat pap op 1 februari gaat beginnen met de chemo. Eindelijk, wat een opluchting dat ze daar aan kunnen beginnen. Hopen dat hij hier van op gaat knappen en wij dan nog een mooie tijd kunnen hebben met zijn vijven.

Liefs Jenny

nog 1 keer bestralen

09-01-2012 13:21

Hallo mensen,

Morgen de laatste bestraling, het was een erg vermoeiende periode Don heeft veel geslapen en ook wel wat vervelende bijwerkingen gehad. Afgelopen vrijdag en zaterdag waren dan ook niet z'n beste dagen. Maar gelukkig gister had hij dan toch eindelijk een goede dag en  maar hopen dat we die  vanaf nu meer gaan krijgen. Donderdag moet hij nog naar Helmond voor een CT-scan. Maandag 16 januari hebben we een gesprek met de oncoloog en uruloog en zullen we dan wel horen wat er  nog gaat gebeuren.

Groetjes Marjoleen

hoe het nu gaat

29-12-2011 13:50

Hallo allemaal,

Zoals jullie bij ons vorige bericht konden lezen, is pap vorige week begonnen met het bestralen. Als ze gaan bestralen gaat de tumor eerst groeien, waardoor pap een paar dagen veel pijn heeft gehad. Vanaf kerstmis gaat het steeds beter en heeft hij minder pijn. Pap zei zelfs dat hij voelde dat de tumor kleiner aan het worden is. Hij heeft vandaag zijn vijfde bestraling gehad en als zijn conditie zo blijft zal hij er nog acht moeten krijgen. We hopen natuurlijk dat dit gaat lukken, zodat wij van elkaar kunnen gaan genieten. We wensen iedereen een fijne jaarwisseling en het allerbeste voor 2012.

Veel liefs van de familie Gielen

Eindelijk begonnen

22-12-2011 19:07

Hallo allemaal,

Afgelopen dinsdag zijn pap en mam voor een intakegesprek in Eindhoven geweest. Ze hebben die dag een CT-scan gemaakt van de blaas waar ze zagen dat de tumor gegroeid is. Ze gaven ons daarom het advies om 13 keer te bestralen in plaats van 5 keer. Na overleg met de artsen en pap en mam hebben ze besloten om pap 13 keer te gaan bestralen. Vandaag, donderdag, zijn ze hiermee begonnen. Ze hebben ons wel verteld dat pap in een goede conditie moet blijven om de 13 bestralingen te kunnen geven. Als hij in een goede conditie blijft, zal hij 10 januari de laatste bestraling hebben. Hij zal iedere dag op en neer gaan naar Eindhoven voor de bestralingen. Pap zei vandaag: ik ben blij dat ze begonnen zijn.

Wij willen iedereen fijne kerstdagen wensen en een gezond en gelukkig 2012! En natuurlijk willen wij iedereen nogmaals bedanken voor alle steun die wij dagelijks ontvangen.

Groetjes Jenny

onduidelijkheid

15-12-2011 21:34

Hallo mensen,

In het vorige berichtje stond dat het 30 tot 35 bestralingen zouden zijn, maar dit is waarschijnlijk een stuk minder.

Sorry voor deze onduidelijkheid.

Groetjes Marjoleen.

behandelplan gewijzigd

15-12-2011 17:17

Hallo mensen,

Ik ben net terug uit het ziekenhuis en ze hebben helaas het behandelplan weer moeten aanpassen. Op dit moment kunnen de nieren de chemo nog niet aan en hebben de artsen besloten om te beginnen met bestralen. Don komt morgen naar huis en we moeten dinsdag naar Eindhoven voor een intake-gesprek. Zoals het er nu naar uitziet beginnen ze aan het eind van de volgende week met bestralen. Dit zal waarschijnlijk 30 of 35 keer zijn en dan 5 dagen in de week. We gaan nog overleggen of hij dan in het ziekenhuis blijft of dat hij iedere dag op en neer gaat. Zodra we meer weten zullen we dit weer vermelden.

Groetjes Marjoleen

 

laatste nieuws

10-12-2011 12:50

Hallo lieve mensen,

Gisteren zat, met het door spoelen, een van de drains verstopt. Ze hebben deze drain uit de nier gehaald en die dag niet meer teruggeplaatst. Vanmorgen belde pap op dat de nier zich goed hersteld had. Hij belde net nog dat de drain teruggeplaatst is en dat dit erg goed verlopen is. Goed nieuws dus!

Omdat de nieren in goede conditie moeten zijn voor te kunnen beginnen met de chemo staat de eerste chemo-kuur  nu gepland op 19, 20 en 21 december.

Groetjes  Jenny

Nog geen chemo

07-12-2011 10:35

Hallo iedereen,

Helaas hebben we nog geen goed nieuws te melden, ik heb zojuist Don aan de telefoon gehad en waar we al bang voor waren is nu zeker, de chemo gaat deze week nog niet beginnen. Een drain heeft van maandag op dinsdag weer verstopt gezeten waardoor hij ook weer verhoging heeft gehad en de waardes van de nieren weer gedaald zijn die belangrijk zijn voor de chemo dit moet eerst allemaal goed zijn. Laten we nu met z'n allen hopen dat we maandag kunnen beginnen. Nogmaals iedereen BEDANKT voor het medeleven en heel veel groeten van Don.

Marjoleen

nieuwe update

05-12-2011 17:03

Hallo lieve mensen,

Als allereerste willen wij iedereen bedanken voor de steun en het medeleven die wij van jullie ontvangen. Dit doet ons erg goed en pap vind het fijn dat er zo wordt meegeleefd. Zoals pap het steeds zegt: Van ollie krieg ik energie!

Zondag is pap opgenomen in het ziekenhuis om de urine op te vangen. Dit ging helaas niet zo goed, want één drain vanuit de nieren is verstopt geraakt. Dit betekende dat ze niet genoeg urine konden opvangen voor het onderzoek. Vanaf maandag 12 uur zijn ze weer begonnen met het opvangen van de urine voor 24 uur. Pap heeft ook een lichte verhoging, waardoor ze morgen niet kunnen beginnen aan de chemo. Wanneer ze wel beginnen is nog niet duidelijk. Als we meer weten, zullen we dit zo snel mogelijk plaatsen op het blog.

Groetjes Jenny

<< 1 | 2 | 3 >>